Grilovaný lilek s teriyaki
- Celková doba 50 min
- 15 min
Příprava - 35 min
Vaření - 0 min
Chlazení
Kompatibilní spotřebiče (6)
Přísady
6 os.
1 kg Lilek, (asi 4)
4 strou. Česnek
2 pl. Čerstvě vymačkaná limetková šťáva
18 cl Teriyaki omáčka
2 pl. Rostlinný olej
2 pl. Pražená sezamová semínka
40 g Zelená cibulka (asi 2)
Příprava
Fáze 1 /4
Lilky omyjte a rozkrojte na polovinu podélně. Malým nožem zakrojte hluboko do dužiny, aniž byste porušili slupku.
Fáze 2 /4
Oloupejte stroužky česneku a lisem je rozmačkejte do misky. Přidejte limetkovou šťávu a omáčku teriyaki a zamíchejte. Do druhé mísy dejte stejný počet polévkových lžic této omáčky jako počet polévkových lžic oleje a zamíchejte. Dužinu lilku rozkrojeného napůl směsí potřete.
Fáze 3 /4
Otevřete gril OptiGrill v poloze barbecue. Boční termostat nastavte na polohu 3. Po předehřátí přístroje dejte lilky rozkrojenou stranou na gril a grilujte 10 minut. Lilky otočte a pečte dalších 25 minut. Přitom průběžně potírejte dužinu zbývající omáčkou.
Fáze 4 /4
Lilky dejte na talíř, posypte je sezamovými semínky a nasekanou zelenou cibulkou a podávejte.